Lukania

Over ons

FB_IMG_1647088212252
Hugo-Delvaux-lowres-2

Basilicata oftewel Lucania, het meest onbekende stukje Italië, vormt de enkel van mijn prachtige land. Francis Ford Coppola, wiens roots in Basilicata liggen, drukt het expressief uit:

Basilicata is de aarde zoals ze bedoeld is. Goed bewaard en nog steeds authentiek. In de oudheid prezen bekende Romeinse schrijvers zoals Cicero en Horatius reeds uitgebreid de plaatselijke keuken. Het zijn nu net deze aloude, gevestigde gerechten, aangevuld met nieuwe creaties, die ik, Gianfranco, in mijn restaurant Lukania graag naar u vertaal: maaltijden bereid met kunst en passie. En dit in een kader met een middeleeuwse toets. Of bij mooi weer op mijn heerlijk terras met mediterraanse kleuren en geuren. Mijn culinaire filosofie werd onderstreept door het toekennen van de eerste prijs Ospitalità Italiana, Ristoranti Italiani nel Mondo. Een officieel en prestigieus Europees keurmerk dat de kwaliteit van de bediening en van de aangeboden originele Italiaanse producten wereldwijd waarborgt. En ik ben fier om dit met u te kunnen delen.


Chef-kok Gianfranco Avantaggiato was de eerste chef die de verse truffel aan de Leuvense streek voorstelde meer dan 20 jaren geleden en inderdaad was hij de eerste die met truffel te werk ging in een restaurant. Bij Lukania zal je ook altijd de hoogste en beste kwaliteit van truffel vinden!

Chef-kok

Gianfranco Avantaggiato was de eerste chef die de verse truffel aan de Leuvense streek voorstelde meer dan 20 jaren geleden en inderdaad was hij de eerste die met truffel te werk ging in een restaurant. Bij Lukania zal je ook altijd de hoogste en beste kwaliteit van truffel vinden!

Bierbeek

Kom ons bezoeken